luni, 10 noiembrie 2008

Anunţ – pentru cititorii din Constanţa şi alte oraşe


Dorinţa mea este ca în timp să formez grupuri Jodo Shinshu în toate oraşele ţării. Bineînţeles, nu pot crea aşa ceva dacă nu există oameni interesaţi iar aceştia nu apar imediat sau mai bine spus, seriozitatea lor nu poate fi testată decât în timp.

Însă, orice drum lung începe cu primii paşi . Deocamdată vreau să anunţ cititorii şi vizitatorii din Constanţa că mă pot întâlni cu ei atunci când fac următorul drum în oraşul lor, probabil în Decembrie. Deja am acolo un membru în comunitatea noastră pe care îl vizitez din când în când şi unde pot avea cazarea şi masa asigurată.


Un grup nu înseamnă neapărat că este alcătuit din oameni care se convertesc oficial la Jodo Shinshu ci şi din cei care vor să cunoască mai mult această învăţătură, fie chiar şi sub aspect intelectual sau cultural. Atât cei interesaţi sub aspect cultural, cât şi cei aflaţi în căutarea unui drum spiritual autentic, sunt bineveniţi.

Din moment ce nu există locuri speciale de întâlnire, ne putem vedea pentru început, în orice spaţiu unde ne simţim comfortabil, chiar şi într-un bar sau cofetărie. Bineînţeles că nu o să predau metode de practică ori să ţin slujbă într-un bar sau cofetărie :))), însă o întâlnire informativă de început cu câţiva oameni poate avea loc şi acolo.


Dacă există mai multe persoane interesate pot găsi şi o altă locaţie mai bună, poate chiar la biblioteca din Constanţa ori altă instituţie din oraş. Depinde de mai mulţi factori. De asemenea, în funcţie de seriozitatea oamenilor putem găsi şi o locaţie permanentă, închiria un loc pentru practică, etc


Cei care nu doresc să participe la întâlniri în grup, împreună cu ceilalţi cititori, mă pot întâlni cu ei separat.

Deocamdată aştept veşti de la voi, aici pe blog, la adresa mea de e-mail (josho_adrian@yahoo.com) sau telefon (0768033490), şi rămâne să stabilim cum facem.


De asemenea, cei care doresc să ţină mai bine legătura cu mine, mă pot adăuga şi pe messenger cu următorul id, special făcut pentru discuţii despre Dharma: josho_an


Repet, dorinţa mea este să organizez grupuri Jodo Shinshu în toată ţara, nu numai în Constanţa, aşadar aştept veşti şi de la alţi cititori din diferite oraşe.


Acest anunţ va avea un link special pe prima pagină şi este valabil tot timpul, indiferent cât a trecut de la publicarea lui.




__________________________________


foto: am zis să pun şi o fotografie mai normală cu mine, să nu creadă oamenii că umblu îmbrăcat numai în robe :)) ori că o să aştepte la gara din oraşul lor un nene exotic şi cu faţă de sfânt :)))

Credeţi-mă că am avut destule surprize :))





Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate