joi, 14 august 2014

Shinjin este eliberarea de moarte


Intâlnirea cu Buddha Amida
după naşterea în Tărâmul Pur
Unii susţin că noi, adepţii nembutsu, ne ducem viaţa de fiecare zi într-o permanentă obsesie a morţii. Dar eu cred că, din contră, viaţa noastră este una foarte relaxată şi plină de recunoştinţă deoarece problema de cea mai mare importanţă a vieţii de după moarte a fost deja rezolvată pentru noi de Buddha Amida.

Ştim că suntem liberi nu doar de consecinţele morţii ce urmează sfârşitului acestei vieţi, ci de toate morţile şi renaşterile existenţei samsarice. Ştim că nimeni din cei pe care îi iubim în această viaţă sau pe care i-am iubit în nenumăratele vieţi din trecut nu va mai fi vreodată separat de noi prin moarte, deoarece îi vom salva pe toţi de îndată ce atingem Buddheitatea în Tărâmul Pur al lui Amida. Aşadar, cum ar putea credinţa (shinjin) în Amida să fie numită „obsesie a morţii”când adevărata LIBERTATE este consecinţa ei naturală?



Cei născuţi mai demult în Tărâmul Pur
şi noii veniţi dansează cu bucurie
şi îşi exprimă recunoştinţa faţă de Amida


Namo Amida Butsu!
Fie să aveţi un Obon fericit şi profund!
Fie ca toate fiinţele să îşi rezolve problema vieţii de după moarte prin credinţa în Buddha Amida!


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate