miercuri, 8 octombrie 2014

Doar spune Numele cu credinţă


- fragment dintr-o scrisoare trimisă unui prieten - 

Nu e nevoie să creezi nimic special în mintea ta.
Rostind Namo Amida Bu cu credinţă
accepţi că tot ceea ce este necesar salvării tale
depinde în întregime de Buddha Amida. 
Când spui Numele lui Amida, spune Numele lui Amida şi nu te preocupa de nimic altceva. Indiferent că te simţi bine sau rău, că eşti calm ori ai o minte agitată, doar spune Numele. Când spui acest Nume nu te refugiezi în mintea ta, în gândurile care apar în ea, în sentimentele sau ideile tale, ci în Buddha Amida care se află în afara minţii/inimii tale.

De ce te-ai forţa să ai cea mai bună atitudine a minţii când rosteşti Numele? Ţine minte - acest Nume nu îţi aparţine iar puterea lui este Puterea lui Buddha Amida, aşa că nu îl poţi îmbunătăţi sau strica prin ceva ce aparţine minţii tale.
Îţi explic aceste lucruri în mod repetat şi în multe scrisori tocmai pentru a nu avea nici un fel de teamă că, într-un fel sau altul, ceva din mintea ta poate fi un obstacol în salvarea oferită de Buddha Amida. Dacă pur şi simplu te încrezi în Amida – a rosti Numele înseamnă chiar asta, că te încrezi în Amida – eşti salvat aşa cum eşti şi indiferent ce se va întâmpla cu tine sau mintea ta în timp ce te afli încă în acest trup iluzoriu, renaşterea în Tărâmul Pur este sigură iar tu vei merge acolo fără greş la sfârşitul acestei vieţi.

Din nou, te rog, nu te preocupa de mintea ta schimbătoare şi imprevizibilă; nu te îngrijora din cauza ei. Este normal ca un om obişnuit şi neiluminat ca tine însuţi să aibă o minte schimbătoare iar salvarea lui Amida este în mod special adresată unor astfel de fiinţe. Tu doar spune nembutsul credinţei aşa cum poţi şi relaxează-te. Da, relaxează-te, doarece salvarea ta şi renaşterea în Tărâmul Pur nu depinde de tine ci de Puterea lui Amida. Exact din acest motiv rosteşti Numele Lui: „Namo Amida Bu (mă refugiez/mă încred în Buddha Amida), Namo Amida Bu, Namo Amida Bu

Credinţa ta este în El, nu în tine însuţi. Acesta este nembutsul adevărat – nembutsul credinţei.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate