duminică, 2 aprilie 2017

Noi copaci plantati la Amidaji, planul pe 2017 si un Memorial pentru donatorul terenului

plantarea unui artar și a unui
platan în fața Hondo (Sala Dharmei)
În luna martie am plantat următorii arbori și pomi la Amidaji: 2 vișini, 3 aluni, 1 migdal, 1 piersic, 2 mesteceni, 1 platan, 1 arțar, 1 frasin, precum și cinci muri, 5 de zmeură, 3 coacăz negru, 3 coacăz roșu etc. Sper ca toate să se prindă. Curtea templului va arăta mult mai bine după ce copacii vor face frunze. Aceasta este prima activitate din noul an. 
Planul pe 2017 este următorul:


platanul și arțarul cu biblioteca
în spate
- să întăresc pereții bibliotecii și să-i adaug un acoperiș asemenea celui de pe Hondo (Sala Dharmei). Acest aspect este foarte important, mai ales după ce anul trecut căsuța de lemn a suferit foarte mult în urma unei furtuni
- poartă mare pentru terenul Amidaji
- să curăț mai mult teren pentru o nouă clădire
- să fac alei din pietriș

cățelul Doshu și cei doi copaci
din fața Hondo
- să construiesc o baie de iarnă și o bucătărie

Bineînțeles, toate acestea depind de fondurile pe care voi reuși să le strâng din vânzarea cărților mele pe siteul în limba engleză sau din donații (click aici dacă doriți să donați).




MEMORIAL:

Tata (Yokusho), donatorul terenului Amidaji
Activitățile de plantare au avut loc după ce tatăl meu (Cîrlea Gheorghe), donatorul terenului pe care a început construcția templului, a murit (6 martie), din cauza unui atac de cord. Trupul lui neînsuflețit a fost așezat în Hondo (Sala Dharmei) unde am ținut o slujbă religioasă. Peste câteva zile a fost
înmormântat într-un loc preferat de la munte.

Contribuția lui la templul Amidaji nu va fi uitată niciodată. Pe lângă faptul că a donat terenul, a păzit și a avut grijă de templu când eu nu am putut fi acolo și a supervizat unele lucrări de construcție și reparații (platforma de ciment de la Hondo, biblioteca, gardul din jurul terenului, etc). Așadar, pot spune că Amidaji există și datorită lui. În timpul slujbei religioase i-am dat postmortem numele buddhist Yokusho, ceea ce se traduce prin ”a dori să te naști în Tărâmul Pur”. Perioada de doliu va dura 49 zile, până pe 23 aprilie, timp în care voi continua diverse lucrări la terenul dedicat templului, voi face slujbe și voi oferi învățătură membrilor și vizitatorilor.

Mai jos vă prezint câteva fotografii cu el.


Yokusho, supervizand turnarea platformei de beton
pe care va fi asezat micul Hondo (Sala Dharmei)
vopsind micul Hondo, imediat după
ce a fost pus pe platforma de beton



Yokusho, tinand cu mainile de ce mai ramasese din
biblioteca în timpul furtunii

Yokusho (centru) în timpul vizitei delegației japoneze
din august 2016
Namo Amida Butsu 
Namo Amida Butsu
Namo Amida Butsu 




Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate