luni, 23 noiembrie 2015

Adevărata învățătură despre Buddha Amida și Tărâmul Pur (ediția pentru download gratuit)



Sunt bucuros să vă pot oferi ediția online gratuită a noii mele cărți Adevărata învățătură despre Buddha Amida și Tărâmul Pur


Linkurile pentru download sunt următoarele:




Cartea va fi tipărită la începutul anului viitor de Corporate Body of the Buddha Educational Foundation (CBBEF) din Taiwan. (update 10. 03. 2016 - a aparut editia tiparită pentru distribuție gratuită! )


Cei care doresc pot face o mică DONAȚIE (click aici) pentru a susține activitățile mele de preot și în mod special construcția templului Amidaji.

Fragment din Introducere:


”Această carte face parte dintr-un proiect pe termen lung început în urmă cu câțiva ani ca reacție la apariția în sangha (comunitatea) Jodo Shinshu internațională a unor viziuni greșite care amenință să distrugă șansa multora de a asculta Dharma autentică despre Buddha Amida. Ea este, de asemenea, o muncă în desfășurare iar cititorii se pot aștepta să revin mai devreme sau mai târziu cu noi ediții și îmbunătățiri.

După cum știm, Dharma este a doua din Cele Trei Comori (Buddha, Dharma, Sangha) în care ne refugiem când devenim discipoli buddhiști. Pe scurt, rolul Sangha este de a asigura o transmisie autentică a Dharmei așa cum a fost ea propovăduită de Buddha Shakyamuni și Maeștrii tradiției noastre, pentru ca toți să putem primi credința (shinjin) și să atingem Buddheitatea în Tărâmul Pur. Fără o astfel de transmisie corectă nu există de fapt, nicio o sangha și nici o șansă de a atinge eliberarea din nașterile și morțile repetate.

Mai mult decât atât, Dharma este medicamentul suprem oferit de Buddha, cel mai bun Doctor, iar când îl primim trebuie să avem atitudinea unor pacienți smeriți și recunoscători, a căror sănătate și salvare depinde în întregime de prescripția Doctorului și de administrarea corectă a medicamentului. Dacă suntem preoți și învățători nu putem fi delăsători în ceea ce privește salvarea ființelor din naștere și moarte, la fel cum un bun farmacist nu oferă otravă celor care vin la el să primească medicamentul prescris de doctorul lor.

Atât timp cât noi înșine nu suntem Doctori (Buddhași) nu avem autoritatea de a schimba Medicamentul (Dharma), rolul nostru fiind doar acela de a acționa asemenea unui bun farmacist care oferă celorlalți exact ceea ce le-a prescris Doctorul (Buddha).  Cu adevărat, Amida Dharma nu este proprietatea noastră iar atunci când ne referim la ea trebuie să ne comportăm ca niște transmițători, nu ca și cum am fi creatori acesteia. Exact asta încerc să fac aici - să arăt adevărata învățătură despre Buddha Amida și Tărâmul Său Pur, contracarând în același timp unele dintre cele mai răspândite viziuni greșite ale vremurilor noastre.

Vorbind la modul general, există două mari categorii de înţelegeri greşite care trebuiesc evitate de adepţii şcolii noastre: 1) eternalismul şi 2) nihilismul.

Din prima categorie face parte credinţa într-un zeu creator şi etern iar în a doua sunt cuprinse negarea vieţii de după moarte, a renaşterii, precum şi a existenţei transcendente a Buddhaşilor şi a tărâmurilor asociate cu aceştia, mai ales a lui Buddha Amida şi a Tărâmului Său Pur. Ambele apar în diferite forme în sangha noastră internaţională şi ambele trebuie contracarate de orice adept autentic şi mai ales de către acei preoţi şi învăţători care sunt responsabili cu transmisia corectă a Dharmei despre Buddha Amida.

În această carte voi trata aceste două categorii de viziuni greşite în două părţi:

1) Adevărata învăţătură despre Samsara 
2) Adevărata învăţătură despre Buddha Amida şi Tărâmul Său Pur

Cele două sunt strâns legate între ele, prima servind ca introducere la ultima şi totodată oferind celor interesaţi câteva noţiuni fundamentale despre lumile samsarice, karma, natura de Buddha, Nirvana şamd, care sunt foarte importante în înţelegerea învăţăturii despre Buddha Amida şi Tărâmul Său Pur.

Astfel, în timp ce ascultă învăţătura lui Buddha Shakyamuni despre Samsara şi Tărâmul Pur al Iluminării, aspiraţia autentică de a scăpa din prima şi dorinţa de a renaşte în a doua poate apărea în mintea şi inima cititorului. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci eforturile de a scrie această carte nu au fost în zadar.”



Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate