sâmbătă, 3 iunie 2017

Conditiile in care fac ceremonii buddhiste de casatorie

Am fost intrebat adeseori daca fac ceremonii de casatorie buddhiste. Da, fac ceremonii de casatorie in urmatoarele conditii:

1) doar intre barbati si femei (exclus cuplurile gay, bisexuali, transexuali si alte aberatii sexuale la moda in zilele noastre)
2) cel putin unul dintre miri este buddhist Jodo Shinshu. In cazul in care doar unul dintre cei doi este buddhist Jodo Shinshu, celalalt va trebui sa participe si el/ea la o intalnire la templu premergatoare ceremoniei de casatorie in care sa i se explice fundamentele invataturii buddhiste Jodo Shinshu si elementele ceremoniei, simbolistica, etc.
3) vitorii miri (sau cel putin unul dintre ei, daca celalat nu este buddhist Jodo Shinshu) participa la o retragere de invatatura si practica de 3 zile la templul Amidaji. Daca ambii sunt buddhisti Jodo Shinshu, atunci amandoi trebuie sa participe la retragerea de la templu.
4) ambii parinti promit ca nu vor recurge niciodata la avort
5) ambii parinti promit ca vor oferi copiilor o educatie buddhista Jodo Shinshu si ca nu ii vor boteza ori trece la o alta religie. (Jodo Shinshu este numele confesiunii buddhiste pe care o reprezint - click aici pt a citi o introducere in fundamentele invataturii noastre). 


In cazul celei de-a doua conditii, nu se poate deveni buddhist doar printr-o simpla ceremonie. Este necesara o perioada mai lunga sau mai scurta de catehism, vizite regulate la templu, o mica examinare prin care sa imi dau seama ca respectivul cunoaste fundamentele invataturii specifice scolii buddhiste Jodo Shinshu, etc. Trebuie de asemenea, sa fiu convins ca este serios in alegerea lui. 

Alte amanunte si detalii se vor discuta in particular, cu viitorii miri. Un singur lucru tin sa precizez - nu percep taxe pentru niciun fel de slujbe buddhiste, inclusiv casatorii. 


Nota:
* In cazul exceptional in care cel putin unul dintre miri este buddhist dintr-o alta confesiune dar nu are posibilitatea casatoriei in respectiva confesiune i se poate face o ceremonie de casatorie doar daca imi dovedeste ca este un practicant serios (inclusiv nu imbratiseaza viziuni gresite), ca apartine unei linii de transmisie (scoli buddhiste) autentice, participa impreuna cu sotul/sotia la o retragere premergatoare casatoriei de cel putin 3 zile la Amidaji, promit amandoi ca vor oferi copiilor o educatie buddhista si ca nu ii vor trece la o alta religie, ca nu vor recurge niciodata la avort. Se aplica, de asemenea, si prima conditie de la inceputul articolului.
** Diverse alte conditii sau cerinte nementionate aici pot fi aplicate individual, in functie de specificul fiecaruia.


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate